Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 14-04-2016
Bardzo kruche ciastka, których słodycz została złamana limonkowym lukrem
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 273
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 90
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 273
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 90
Składniki
Wafelki (dałam Princepolo) drobno siekamy lub ścieramy na tarce. Do miski wsypujemy mąkę, cukier i pokrojone wafelki, dodajemy do tego jajka oraz pokrojoną zimną margarynę. Całość zagniatamy na jednolite ciasto i wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Schłodzone ciast cienko rozwałkowujemy i wycinamy ciastka. Układamy je na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 10 minut w temp. 180 stopni.
LUKIER: Cukier puder dokładnie mieszamy z sokiem z limonki, aby nie było grudek (w razie potrzeby dosypujemy cukier lub dolewamy soku z limonki bądź wody). Ostudzone ciastka smarujemy lukrem i czekamy, aż ten zastygnie.