Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smażone polędwiczki z indyka na rucoli
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 88
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 33
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 99
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 123
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 88
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 33
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 99
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 123
Składniki
dzień wcześniej przygotowujemy marynatę: - do oliwy z oliwek dodajemy 100 ml musu malinowego (może być gotowy albo zmiksowane maliny z odrobinà cukru ),czosnek kroimy w płatki i dodajemy do marynaty,odrobinę soku z cytryny,2 łyžeczki curry,trochę posiekanej pietruszki,dodajemy też zmiksowane chilli-wszystko mieszamy i do tak przygotowanej marynaty wrzucamy indora i gałàzki rozmarynu oraz 2 łyżeczki miodu lub opcjonalnie cukru,trochę soli i pieprzu
indor powinien przeleżeć w marynacie 24 h ale może być kròcej 15 albo 12 h
na drugi dzień indora smażymy z obu stron na oleju na koniec smażenia dodajemy trochę masła,smažymy na rumiano
na talerzu układamy świeżà rucolę,na rucoli układamy indora,wszystko posypujemy delikatnie pietruszkà i koperkiem
dodajemy pokrojone na pòł pomidorki koktajlowe,ktòre oprôszamy solà,pieprzem i chilli
możemy do tego podać biały ryż ugotowany na sypko ale niekoniecznie bo indor z tak zielonym i pomidorowym zestawem smakuje wybornie Smacznego ;-)