Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4795
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 53
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4795
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 53
Składniki
Wątrobę zalać mlekiem i moczyć co najmniej 2h (wątroba będzie mniej gorzka, bardziej delikatna i miększa). Cebulę pokroić w piórka, jabłka w szesnastki. Roztopić masło w małym garnczku i dodać cebulę i smażyć, aż zmięknie, wtedy dodać jabłka i szczyptę majeranku i dusić, aż jabłka zmiękną ale nie rozpadną się całkowicie. Wątrobę wyjąć z mleka, pokroić w paski, każdy kawałek obtoczyć w mące i smażyć na gorącym oleju (wątroby nie powinno się smażyć za długo ponieważ zrobi się twarda). Po usmażeniu posolić (nie wcześniej, bo stwardnieje), połączyć z cebulą i jabłkami.