Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne danie, dobre zarówno na wykwintny obiad, jak i romantyczną kolację
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 42
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 56
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2743
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 200
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 145
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 42
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 56
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2743
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 200
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 145
Składniki
Wątróbkę opłukać, obrać z błon. Większe kawałki pokroić na połówki. Mięso oprószyć pieprzem i mąką. Zrumienić na rozgrzynym tłuszczu. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki i usmażyć na małej ilości tłuszczu.
Dodać do wątróbki. Zalać winem. Dodać sól, pieprz i czosnek. Dusić kilka minut. Kaszę ugotować na sypko. Ogórki pokroić w cieniutkie plasterki, pomidory w półplasterki. Cebulę pociąć w piórka.
Wymieszać przygotowane warzywa. Skropić, oliwą i octem winnym. Przyprawić solą i pieprzem. Wątróbkę podać z kaszą i surówką.