Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chyba na nowo polubię wątróbkę :)
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 51
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 730
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 112
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 199
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 51
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 730
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 112
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 199
Składniki
W rondelku roztopic masło, dodac pokrojonąw kostkę cebulę, liśc laurowy i dusic. Wątróbkę umyc i obtoczyc w mące dodac do cebuli, podlac wodą i dusic 15 minut. Doprawic do smaku solą, pieprzem, przyprawą gyros oraz łyżkę musztardy. Wymieszac i dusic jeszcze ok 5 minut. Podawac z ziemniakami i np ogórkami kiszonymi. Smacznego