Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 527
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3800
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 165
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 720
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 133
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 527
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3800
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 165
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 720
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 133
Składniki
Czekoladę posiekać, włożyć do rondelka ustawić na parze i mieszając rozpuścić. Odłożyć 2 łyżki cukru pudru, resztę rozpućcić w kawie.
Mieszając powoli dolewać do czekolady, aby powstała jednolita masa. Połączyć z 10 dag śmietany, ostudzić. Wymieszać z kroplami miętowymi.
Rozpuścić torebkę żelatyny w niewielkiej ilości wody. Połączyć z masą czekoladowo-miętową. Ubić 45 dag śmietanki i połączyć z masą miętową. Wymieszać z pianą z 2 białek.
Na spód 10-12 natłuszczonych filiżanek wlać po 2 łyżki przygotowanej pianki. Zastudzić. W tym czasie Maliny zmiksować z resztą cukru pudru, przetrzeć przez sitko. Wymieszać z resztą rozpuszczonej żelatyny. Połączyć z pozostałą ubitą śmietanką.
Kiedy masa zacznie tężeć, wymieszać z pianą ubitą z 2 pozostałych białek. Wlać na warstwę pianki w filiżankach. Przykryć pozostałą masą czekoladowo-miętową. Ochładzać 2 godziny.
Pianki wybić z filiżanek. Rozpuścić białą czekoladę. Po łyżeczce czekolady układać na każdej wieżyczce( pozwolić jej swobodnoe spłynąć), a na tym ułożyć malinkę. Półmisek z piankami udekorować listkami mięzy i malinami.