Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie prosta i niedroga, świetna na ciepło jak i do kanapek, polecamy :)
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 337
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3444
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12780
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 337
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3444
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12780
Składniki
Cebulę siekamy, przysmażamy na blado złoto na oleju, przekładamy do miseczki (bez tłuszczu), studzimy. Mięso mielimy na średnich oczkach razem z kajzerkami, wbijamy jaja, wsypujemy przyprawy, sos w proszku, przyprawy, wszystko razem bardzo dokładnie wyrabiamy. Potem dodajemy pokrojony w 1 cm kostkę ser żółty, posiekaną natkę pietruszki oraz cebulkę, masę ponownie wyrabiamy. Foremkę keksową o wymiarach 10x30 cm wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy masę mięsną, ugniatamy i wyrównujemy powierzchnię. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, wkładamy mięso i pieczemy około 1,5 godziny (funkcja grzania góra - dół, bez termoobiegu, na środkowym poziomie). UWAGA: Jeśli zauważymy, że pieczeń zanadto nam się przypieka z góry przykrywamy ją folią aluminiową i pieczemy do końca wyżej wymienionego czasu. Studzimy i smacznego :)