Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni góralskiej...pyszne i aromatyczne.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 193
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 69
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 230
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 365
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 193
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 69
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 230
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 365
Składniki
Kapustę grubo siekamy. Mięso kroimy na 2 cm plastry, podsmażamy z obu stron na maśle. Szalotki kroimy w kostkę, wrzucamy na masło ze smażenia mięsa, szklimy i razem z mięsem dodajemy do kapusty. Wlewamy 250 ml wody, gotujmy pod przykryciem do miękkości kapusty. Na maśle ze smażenia zrumieniamy mąkę, rozprowadzamy odrobiną wywaru z duszenia kapusty, dodajemy do całości, dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i octem. Zagotowujemy i zestawiamy z ognia. Dodajemy posiekany szczypior, mieszamy.