Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 16
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 665
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 63
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 179
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 16
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 665
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 63
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 179
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,przesiać przez sito,dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto.
Tortownicę o średnicy 26 cm wysmarować tłuszczem,wylepić ja rozwałkowanym ciastem.
Wiśnie zagotować z cukrem i odsączyć na sicie. Z soku ( 400 ml ) ugotować budyń. Wiśnie wymieszać z gorącym budyniem i wyłożyć na ciasto.
Przygotować kruszonkę. Posypać nią ciasto. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec ok.35 minut w temperaturze 180C.
Schłodzoną śmietanę, cukier puder i śmietan-fixy ubić mikserem. Wierzch wystudzonego ciasta udekorować ubitą śmietaną, wiśniami i listkami mięty. Całość posypać kakao.