Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja zawiera 350 kcal
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Składniki
Czosnek i cebulę pokrój na plasterki. Mięso umyj, osusz i pokrój na kawałki o boku 3 cm, oprósz mąką i usmaż na rozgrzanym oleju. Dorzuć cebulę i czosnek, podsmaż przez 2-3 minut i przełóż łyżką cedzakową do garnka. Wlej bulion, wrzuć pomidory z sokiem, dodaj paprykę i oregano.Gotuj pod przykryciem na średnim ogniu przez ok 90 minut. Mieszaj, aby sos nie przywarł. Dolej nieco wody. Umyj cukinie i pokrój na grube plastry, potem na połówki. Osącz kolby kukurydzy. Dodaj cukinię do mięsa, gotuj przez 10 minut, wrzuć kukurydzę, dopraw łyżeczką tabasco i solą. Podawajz pieczywem albo ziemniakami i sałatą.