Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
domowa suszona wędlina - minimalistyczna i najlepsza
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1914
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1749
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 110
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1914
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1749
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 110
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
Mięso dokładnie myję i jeszcze dokładniej osuszam. Obtaczam w cukrze, zasypuję, przekładam do jakiejś miski, owijam folią i wstawiam na około 30-35 godzin do lodówki.
Po tym czasie myję mięso dokładnie myję i jeszcze dokładniej osuszam. Obtaczam w soli, zasypuję, przekładam do jakiejś miski, owijam folią i ponownie wstawiam do lodówki na około 25-30 godzin.
Po tym czasie myję mięso dokładnie myję i jeszcze dokładniej osuszam. Obtaczam z każdej strony w pieprzu i wkładam do pończochy. Zawieszam w ciemnym, przewiewnym i suchym miejscu na minimum 4-5 dni. Wołowina wyszła po tym czasie idealna. Różowa i jędrna w środku, ładnie wysuszona z zewnątrz. Przekładam mięso do pojemnika i przechowuję w lodówce.