Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra mieszanka warzyw, która w połączeniu z wołowiną daję świetny efekt
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 240
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 80
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 272
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 487
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 240
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 80
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 272
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 487
Składniki
Mięso pokroić w cienkie plastry. Białko wymieszać ze skrobią kukurydzianą i 1 łyżka sosu sojowego. Zamarynować mięso.
Cebulę i czosnek obrać, cebulę pokroić w cienkie krążki. Paprykę chili oczyścić, umyć, drobno posiekać. Por pociąć w cienkie paski. Bakłażan pokroić w kostkę. Imbir drobno posiekać.
W woku rozgrzać olej, mieszając podsmażyć mięso na dużym ogniu. Wyjąć i odłożyć na bok.
Rozgrzać trochę oleju, podsmażyć bakłażana, cebulę, imbir oraz resztę warzyw, dodać wyciśnięty czosnek. Wszystko smażyć na dużym ogniu, cały czas mieszając. Wlać sos i dokładnie wymieszać. Podawać z ryżem.