Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały pomysł na przekąskę albo dodatek do barszczu czerwonego. Croissanty z sosem.
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 168
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 285
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 168
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 285
Składniki
Mięso, marchew i pietruszkę zmielić. Cebulę drobno posiekać, czosnek pokroić w plasterki.
Rozgrzać olej na patelni. Podsmażyć cebulę, czosnek aż się delikatnie zarumienią. Dodać mięso, marchew i pietruszkę. Wymieszać. Doprawić pieprzem i solą. Wymieszać z sosem tak, żeby składniki się połączyły w jednolitą masę.
Z ciasta francuskiego wykroić trójkąty, nałożyć farsz i zawinąć.
Ułożyć na papierze do pieczenia. Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.