Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurek przygotowany z własnej roboty zakwasu smakuje wybornie. Sam zakwas nie wymaga wiele zachodu, więc warto poświęcić mu chwilkę.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 2309
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 41
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 47
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 2309
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 41
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 47
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski, powoli zalewamy letnią wodą i dokładnie mieszamy. Przelewamy do glinianego naczynia, dodajemy resztę składników ( czosnek obieramy i rozgniatamy ) i mieszamy. Przykrywamy gazą i odstawiamy w ciepłe miejsce na kilka dni. W zależności od temperatury w której leżakuje nasza mikstura powinna być gotowa po 3-5 dniach.