Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak domowej roboty zakwas!
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 164
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 72
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1133
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 164
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 72
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1133
Składniki
Mąkę mieszamy z 1 l ciepłej przegotowanej wody (nie może być gorąca, żeby z mąki nie zrobiły się grudki). Dodajemy czosnek, liść laurowy i ziele angielskie. I gotowe! Najlepiej użyć kamionki i nakryć lnianą ściereczką. Pozostawiamy w ciepłym i ciemnym miejscu na około 4 - 5 dni.