Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie chrupiące, z pysznym nadzieniem bułeczki grahamki idealnie nadają się na śniadanie lub kolację.
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 62
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1006
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1136
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 62
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1006
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1136
Składniki
Z bułeczek ściąć wierzchy i wydrążyć środki /wydrążone środki pokruszyłam i wsypałam ptaszkom do karmnika/.
Szpinak opłukać na sicie i pokroić na mniejsze kawałki.
Obrać czosnek, a serek pokroić w kosteczkę, posypać suchą bazylią i majerankiem.
Szpinak przełożyć na patelnię, dodać troszeczkę oliwy i przesmażyć, dodając w trakcie przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie przełożyć do miseczki, dodać pokrojony serek, , delikatnie wymieszać . Dodać do smaku pieprz i sól.
Farszem napełnić bułeczki, na wierzch posypać słonecznik i ułożyć pokrojone w plasterki pomidorki. Piekarnik nagrzać do 180st.C i wstawić bułki w żaroodpornym naczyniu na ok.17-20 minut.
Zapieczone bułeczki wyjąć , położyć na sałacie i ewentualnie posypać startym parmezanem. Życzę SMACZNEGO!