Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
baaardzo smaczne i dość łatwe:)
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 503
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23671
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 113
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 503
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23671
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 113
Składniki
Mięsko podsmażyć na oliwie z cebulką i czosnkiem oraz chili. Dodać warzywa .Dusić na małym ogniu ok 20 min. Po tym czasie odkryć pokrywkę i poczekać aż nadmiar wody odparuje. Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać.
Ziemniaki ugotować z solą , ostudzić. Przepuścić przez praskę lub zgnieść ugniataczem do ziemniaków. Dodać czosnek w granulkach , lubczyk i jaka. Dokładnie wymieszać. Dodać starty na tarce ser żółty, wymieszać.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Wyłożyć mięsko a na to powstałe wcześniej pure z ziemniaków i jajka. Na tą zapiekankę trzeba użyć naczynka 20/30cm lub po prostu takiego jakie macie w domu. Zapiekać w 180 st ok 20-25 min.do zrumienienia się wierzchniej warstwy ziemniaków. Pyyyszne!!!