Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie to doskonale nadaje się na obiad lub kolację, wygląda i smakuje rewelacyjnie.
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 115
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41169
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 98
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 119
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 157
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 115
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41169
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 98
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 119
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 157
Składniki
► Ziemniaki gotować w lekko osolonej wodzie na półmiękko. ► Na patelni rozgrzać oliwę i lekko podsmażyć czosnek / czosnek wyjąć, odstawić /. Na tej samej oliwie podsmażyć pokrojone wątróbki i serca / wyjąć, odstawić /. Na pozostałej oliwie podsmażyć pieczarki i pokrojone w plastry ziemniaki / przyprawić /. ► Rozgrzać masło, dodać potarty ser i podsmażyć ( aż ser zacznie się topić ), wlać śmietanę i cały czas mieszająć / zagotować /. ► W naczyniu ognioodpornym, ułozyć warstwami: ziemniaki, wątróbkę, serca, pieczarki, posypać liśćmi oregano i zalać przygotowanym sosem serowym. ► W nagrzanym piekarniku piec przez 10 - 15 minut w 180C / Termoobieg /. Potrawę zapiekać do momentu lekkiego zrumienienia się sera. Doprawić solą i pieprzem.