Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś z kurczaka z omacką z mozarelli i suszonych pomidorów jest ciekawym pomysłem na niestandardowy obiad. Prosty, ciekawy i przepyszny.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 16
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 238
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1099
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 108
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 16
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 238
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1099
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 108
Składniki
Pierś myjemy, dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Za pomocą ostrego naża przecinamy wzdłuż tworząc 2 kotlety. Nie rozbijamy (mięso będzie bardziej soczyste).
Rozgrzewamy olej na patelni. Każdy kotlet przyprawiamy solą i pieprzem, panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy kilka minut jak typowe kotlety schabowe. Przekładamy na talerz.
W miseczce łączymy ze sobą chilli, ser, bazylię i pokrojone w kosteczkę pomidory suszone.
Na każdy z kotletów nakładamy porcję powstałej masy i zapiekamy 10 min w piekarniku rozgrzanym do 180c .
Podajemy na ciepło z sosem czosnkowym