Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko i smacznie
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 85
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1691
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 700
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 85
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1691
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 700
Składniki
Makaron ugotować ,boczek pokroić w kostkę i usmażyć na chrupko,następnie dodać pokrojoną cebulę i zeszklić ją razem z boczkiem na końcu dodać pokrojoną kapustę,pół łyżeczki kminku,pieprz i zalać to wszystko szklanką gorącej wody z dodatkiem kostki rosołowej,dusić pod przykryciem na małym ogniu aż kapusta zmięknie(ok. 15 minut) Następnie wszystko wsypać do ugotowanego i odcedzonego makaronu,dobrze wymieszać i wyłożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem ,górę posypać startym żółtym serem,zapiekać pod przykryciem ok 30 minut.Życzę smacznego.