Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka na inny sposób.
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 41
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 49
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2738
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 190
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 134
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 41
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 49
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2738
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 190
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 134
Składniki
Wykonanie: Ugotowane ziemniaki dusimy, dodajemy mąkę zwykłą i ziemniaczaną, 2 jaja i przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Gotową masę dzielimy na dwie części. Kapustę drobno kroimy i gotujemy przez około 30 minut. Odcedzamy i smażymy z pokrojoną cebulą i kiełbasą. Przyprawiamy solą i pieprzem. Brytfankę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Nakładamy połowę masy ziemniaczanej, a następnie farsz kapuściany. Nakładamy drugą część masy ziemniaczanej. Po wierzchu smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni.