Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki jeszcze inaczej. Smacznego
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 37
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 25
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 49
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 107
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 37
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 25
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 49
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 107
Składniki
► Ugotować ryż tak jak do gołąbków. Kapustę poszatkować, włożyć do garnka i zalać wrzącą wodą, gotować około 10 minut, odcedzić do miski. Do wody po kapuście włożyć kostkę rosołową i koncentrat pomidorowy / zagotować /. ► Mięso wymieszać z ugotowanym ryżem, podsmażoną cebulą, śmietaną i doprawić solą, pieprzem i majoranem. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami kapustę i mięso z ryżem, ostatnią warstwę ułożyć z kapusty / docisnąć / i zalać wodą z kapusty. ► W nagrzanym piekarniku piec w temperaturze około 180C przez 45 minut / Termoobieg /. Chociaż w wywarze jest koncentrat pomidorowy można dodatkowo przygotować oddzielnie gęsty sos pomidorowy do polania zapiekanki na talerzu.