Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i dość szybkie danie, koszt takiego dania to mniej więcej 10 zł Polecam!
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 153
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 65
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1093
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 153
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 65
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1093
Składniki
Ryż wrzucam do posolonego wrzątku, goujemy 5 min. i odcedzamy. Kiełbase (pierś) kroimy w półplasterki , papryke w paski, pomidory w kostkę, cebule i czosnek siekamy. na 3-łyżeczkach oliwy podsmażamy: cebule,następnie papryke, na końcu dodajemy kiełbase,czosnek i przyprawy. Żaroodporne naczynie smarujemy resztą oliwy. Ryż mieszamy z częścią wywaru, warzywami, kiełbasą oraz mielona papryką. Wkładamy do naczynia. Śmietanę,jajko , żółty ser i reszte wywaru roztrzepujemy, zalewamy ryż w nacznyniu. Zapiekamy pół godziny w temp.170-180C W trakcie kontrolujemy temp. żeby potrawa się nie przypaliła.. Smacznego!!