Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 30
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 694
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 76
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 30
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 694
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 76
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Składniki
szpinak rozmrozić,podgrzać i odparować z nadmiaru wody.Następnie dodać posiekany czosnek i wbić dwa jajka energicznie mieszając.Odstawić.Ugotowane i ostudzone ziemniaki obrać ze skorupki i pociąć na grubsze plasterki.Śmietankę zmieszać dokładnie z dwoma jajkami,solą i chili.Ser zetrzeć na grubych oczkach.
Dno naczynia żaroodporne pokropić olejem i ułożyć warstwę ziemniaków.Na ziemniakach rozprowadzić połowę szpinaku,polać połową sosu i posypać połową sera.Następnie ułożyć resztę ziemniaków,szpinak,sos i ser.Piec ok 20-25 min w temp 180 st.Po zapieczeniu można podawać z ketchupem,smacznego