Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na cukinie i bakłażana trwa w najlepsze:) Korzystajmy więc póki co...dzisiaj czysta klasyka, ale smak powala, rewelacja...dlatego piszę ten przepis. Danie przygotował mój T. wczoraj na obiad. Bardzo sycąca. Polecamy:)
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5333
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5333
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 104
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy. Po ugotowaniu kroimy na plastry. Cukinie, bakłażan i pomidory kroimy w plastry. Paprykę w paseczki. Do oliwy wyciskamy czosnek, dodajemy sól i pieprz. Moczymy warzywa w oliwie. Następnie cukinię, bakłażana i paprykę grillujemy. Układamy w naczyniu żaroodpornym warstwami. Możemy jeszcze jak lubicie poszczególne warstwy doprawić. Na wierzch ścieramy ser żółty. Zapiekamy w temperaturze 200 stopni około 20 minut.