Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 127
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 146
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1178
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 127
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 146
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1178
Składniki
Żaroodporne naczynie posmaruj oliwą i wyłóż dno podwójną warstwą krakersów. Cukinię umyj, nie obieraj, pokrój w cienkie półplasterki. Kalafior podziel na różyczki, wrzuć na osolony wrzątek i gotuj przez 5 min. Pomidory sparz, zdejmij skórkę i pokrój w ósemki. Szynkę potnij w paski.
Jajka roztrzep z połową sera, wymieszaj z przygotowanymi składnikami. Przypraw wszystko do smaku. Masę wyłóż na krakersy, posyp wierzch zapiekanki resztą sera. Oliwki pokrój na plasterki i połóż na serze. Zapiekaj 20 min. w temp. 180 stopni.