Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis, wyśmienity efekt.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 180
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 66
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 207
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 298
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 180
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 66
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 207
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 298
Składniki
Grzyby pokroić w grube plasterki, pomidory i cebulę w kostkę. Boczek pokrojony w paseczki uprażyć na patelni bez tłuszczu, następnie zdjąć a w pozostałym tłuszczu smażyć grzyby ok. 10 minut. Po 5 minutach dodać cebulę, pomidory i przecier pomidorowy. Wlać wino i śmietanę, zagotować, doprawić solą i pieprzem. Dodać boczek.
Zmieszać łyżeczkę soli, ¼ łyżeczki pieprzu, ¼ łyżeczki cynamonu i łyżeczkę papryki. Przygotowana mieszanką natrzeć piersi z kurczaka. Mięso i przygotowany sos umieścić w formie do zapiekania. Zapiekać w 200 st. C przez 40 minut. Piersi można uprzednio zgrillować na patelni.
Masło roztopić, dodać ser i bułkę tartą. 20 minut przed końcem pieczenia nałożyć na zapiekankę. Podawać posypaną szczypiorkiem.