Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, smaczne, łatwe i niedrogie. Można przygotować nawet dzień wcześniej, a przed podaniem tylko zapiec.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 27
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 105
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 102
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 27
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 105
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 102
Składniki
Kiełbasę kroimy w ćwierćplasterki lub kostkę.
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek siekamy lub przeciskamy przez praskę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju.
Dodajemy pokrojoną kiełbasę i chwilę smażymy.
Do podsmażonej kiełbasy dodajemy przecier pomidorowy 2 -3 łyżki, podsmażamy chwilkę.
Gotujemy makaron (nie musi być całkiem miękki, bo będzie zapiekany). Odcedzony makaron mieszamy z kiełbasą, przekładamy do naczynia do zapiekania i posypujemy żółtym serem.
Zapiekamy ok. 20 min w temp. 180-200*C
Do makaronu oprócz kiełbasy można dodać pieczarki i inne warzywa.