Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie proste, smaczne i sycące
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 180
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 180
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Składniki
Ryż gotujemy z dodatkiem kostki bulionowej z oliwy z oliwek, przekładamy do naczynia żaroodpornego, smarujemy połową majonezu i keczupu, posypujemy 1/3 sera.
Filety z kurczaka i cebule kroimy w kosteczkę i razem przesmażamy, w trakcie posypujemy przyprawą do gyrosa. przekładamy na ryż i przykrywamy 1/3 sera. Układamy na tym pokrojoną w paseczki paprykę i pieczarki wcześniej przesmażone na łyżce masła.
Przykrywamy resztą sera, smarujemy pozostałym majonezem i keczupem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni, zapiekamy bez przykrycia przez około 30 minut. Smacznego:)