Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste do zrobienia, syte, smakuje wszystkim ;0)
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3420
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12743
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 262
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3420
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12743
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 262
Składniki
Obrać ziemniaki, pokroić w plastry, podgotować w osolonej wodzie 5 minut. Po ugotowaniu odcedzić.
Mięso zmielić lub pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać pokrojoną cebulę, przyprawić ulubionymi przyprawami. Ja często dodaje przyprawę gyros.
SOS: do śmietany dodać ząbki czosnku wg uznania, ulubione przeprawy. Zmiksować na jednolitą konsystencję. Ja dodaję chilli, wegete, zioła prowansalskie.
W naczyniu żaroodpornym, lub blaszce do pieczenia, wyłożyć połowę ziemniaków na ziemniaczki mięso, znowu ziemniaki i zalać wcześniej przygotowanym sosem. Piec w 180 stopniach ok 40 min. Przed samym wyjęciem, posypać zapiekankę startym serem żółtym i zapiec aż się roztopi.