Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tania i smaczna zapiekanka z ziemniaków.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5945
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5945
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Wykonanie sosu chrzanowego: Rosół zagotować, podprawić śmietaną wcześniej wymieszaną z mąką, dodać chrzan, przyprawy do smaku, wymieszać i zagotować. Wykonanie zapiekanki: Ziemniaki ugotować w mundurkach, następnie obrać i pokroić w grubsze plastry. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem i układać warstwami składniki zapiekanki pokrojone w plastry, posypując przyprawami. Całość zalać sosem chrzanowym, obłożyć żółtym serem i zapiec w temperaturze 190 stopni przez 15-20 minut.