Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i szybka, danie dla zapracawanych
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 92
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 92
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 200
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
1. ziemniaki obrać i pokroić w grube plastry, 2. cebulę pokroić w półplasterki, wrzucić na rozgrzany olej, dodać pokrojony czosnek, posolić, dusić na małym ogniu, obrać marchewkę, zetrzeć na tarce na grubych oczkach, wrzucić do cebuli, dusić, dodać starte pieczarki, jeszcze chwilę trzymać na gazie, 3. wędlinę drobno pokroić, podsmażyć, wymieszać z warzywami, doprawić do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym, musi być dość ostro, 4. w naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę ziemniaków, posolić, posypać przyprawą do ziemniaków, wyłożyć warstwę warzyw, na to ziemniaki, warzywa i na wierzch warstwa ziemniaków, ziemniaki oczywiście posolone i posypane przyprawą, przykryć, 5. wstawić do piekarnika, piec w tem 200 st ok 1 godz, następnie odkryć i piec jeszcze ok 20 min, na koniec posypać serem, zapiec chwilę aż się rozpuści, 6. można podawać w maślanką, smacznego