Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne danie na obiad.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 40
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 326
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1408
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 139
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 40
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 326
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1408
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 139
Składniki
Wykonanie: Grzyby opłukać, namoczyć i ugotować do miękkości, po czym odsączyć i zmielić razem z cebulą. Ziemniaki ugotować w mundurkach z dodatkiem soli, obrać i pokroić w grube plastry. Jajka ugotować na twardo i również pokroić w grube plastry. Formę wysmarować tłuszczem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem i obłożyć połową ziemniaków z grzybami i jajkami.
Wierzch zapiekanki obłożyć szczelnie ziemniakami. Śmietanę wymieszać z solą, pieprzem, chrzanem, mąką i zalać zapiekankę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec złociście przez około 20 minut.