Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe, chrupiące pieczywko zapiekane z serami, w tym z oscypkami, pieczarkami i ketchupem.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 197
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 215
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 197
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 215
Składniki
Bagietki dzielimy na trzy, mniej więcej równe kawałki. Każdy z nich kroimy wzdłuż na połowę. Tak przygotowane kawałki bagietki smarujemy masłem. Cebulę i czosnek siekamy bardzo drobno, pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki. Wszystkie gatunki sera oraz kiełbasę kroimy w plasterki.
Na posmarowanych masłem bagietkach układamy cebulę z czosnkiem, które przykleją się do masła, dzięki czemu nie spadną z zapiekanek. Następnie nakładamy plasterki sera żółtego, pieczarki i kiełbasę. Na wierzch układamy plastry oscypka lub bundzu.
W ten sposób przygotowane zapiekanki układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Czasu pieczenia nie podaję, zwykle piekę do lekkiego zrumienienia pieczywa i do momentu całkowitego rozpuszczenia sera.
Upieczone zapiekanki serwujemy z ketchupem. U mnie dodatkowo z letnią sałatką.
Smacznego.