Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To chyba pierwsze danie, które robiłam sama jak jeszcze byłam mała. Robię je do tej pory.
Szybka i smaczna
Odsłon: 13760
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 24
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10106
Szybka i smaczna
Odsłon: 13760
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 24
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10106
Składniki
Pieczarki pokroić w półplasterki i udusić. Bułki przekroić na plastry (z jednej bułki wychodzi mi 6 plastrów) i posmarować odrobiną masła. Na każdy plaster nałożyć po 1 łyżce pieczarek i posypać startym żółtym serem oraz oregano. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do ok. 160 stopni przez ok. 10 min aż ser się rozpuści a brzegi bułek będą chrupiące. Można podawać z ketchupem lub sosem czosnkowym. Smacznego :)