Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasteczka amoniakowe zwijane jak drożdżówki capri
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 243
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7976
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1408
Polecam.
Odsłon: 216
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 65
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 243
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7976
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1408
Polecam.
Odsłon: 216
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 65
Składniki
Wszystkie składniki zagnieść dodając śmietany by ciasto było sprężyste podzielić na 8 części . Cztery części rozwałkować smarować placki marmoladą przekroić na 8 kawałków naciąć w środku każdy kawałek przekręcać jak faworki ......
Lepszy opis etapów ze zdjęciami znajdziecie u capri w przepisie na drożdżówki cynamonowe inaczej.Następne cztery placki posmarowałam dżemem porzeczkowym i podzieliłam na 12 kawałków piec około 30 minut polukrować lukrem cytrynowym.
to zdjęcie jest z drożdżówek ale tak samo się zwija te ciasteczka