Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne. Można robić na słodko z kupną marmoladą jak i na ostro z pieczarkami lub kapustą.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 266
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1189
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 266
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1189
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Składniki
Drożdże rozrobic w ciepłym mleku. Ze składników wyrobić ciasto. Zostawic do wyrosniecia ok 30 min. Wymieszać składniki na farsz.
Ciasto rozwałkowac dośc cienko wyłożyc farsz a następnie zwinąć w roladę. Roladę kroimi na kawałki ok. 3cm. Kiedy lekko wyrosną nadajemy im kształt przyciskając tępą strona noża na środku.
Układamy na blasze i pieczemy ok. 20 min. w 190 stopniach