Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 80
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1025
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1147
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 80
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1025
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1147
Składniki
Gruszkę obieramy, wycinamy gniazda i myjemy. Kroimy na mniejsze części i wrzucamy do wysokiego naczynia.
Banana kroimy w plasterki i dodajemy do gruszki.
Truskawki czyścimy, płuczemy, kilka odkładamy do dekoracji, resztę wrzucamy do owoców.
Biszkopty kruszymy i dodajemy do reszty składników. Wszystko miksujemy blenderem na gładką masę, Na koniec dodajemy jogurt naturalny i mieszamy łyżką (blender zbytnio rozrzedza jogurt).
Deser nakładamy na miseczki lub do pucharków, dekorujemy świeżymi truskawkami lub innymi owocami.
W przygotowaniu można użyć innych owoców.