Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tej wersji żeberka są wyjątkowo soczyste.
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 134
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 82
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 134
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 82
Składniki
Mięso kroimy na kawałki, nacieramy solą. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z olejem, sosem sojowym, słodką papryką i ostrą. Marynatą zalewamy mięso, obtaczamy tak, by całe było nią pokryte. Wstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia mięso wyjmujemy z marynaty i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy colą i wstawiamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika, zapiekamy 90 min pod przykryciem, następnie 30 min bez przykrycia.