Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
klasyczne żeberka podane z sosem o ciekawym smaku słodko kwaśnym z odrobiną pikantności
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3366
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12598
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 252
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3366
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12598
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 252
Składniki
Żeberka pokroić na mniejsze części, posypać solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i mocna przyrumienić mięso.
Żeberka przełożyć do naczynie żaroodpornego, na patelnie po mięsie wlać ketchup, wodę, dodać czosnek, sól i pieprz tak do smaku, chwile wszystko podsmażyć i zalać tym mięso w naczyniu. Przykryć folią aluminiować, piec w piekarniku rozgrzanym do 190C przez około 1,5 godziny Żeberka można podać z kaszą gryczaną.