Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie dla wielbicieli żeberek:) Przepis mojej mamy:)
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 58
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 117
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 42
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 43
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 35
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 58
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 117
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 42
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 43
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 35
Składniki
Żeberka pokroić. Natrzeć majerankiem, solą, pieprzem, posmarować keczupem. Tak przygotowane mięsko przykryć i odstawić na 3 godziny do lodówki.
Mocno rozgrzać olej na patelni, wrzucić żeberka i zarumienić na silnym ogniu. Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem. Fasolę odsączyć, opłukać i rozłożyć równą warstwę na żeberkach.
Sos: Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i wymieszać z sokiem pomidorowym oraz przeciśniętym czosnkiem. Przyprawić solą, pieprzem, cukrem, papryką, majerankiem i ziołami prowansalskimi. Sosem polać żeberka, całość przykryć i piec ok. 30 min w 200 stopniach. Zdjąć pokrywę i zapiekać 15 min.