Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z buraczków na zimę. Doskonała do obiadu. Smakuje nawet dzieciom!
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 242
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 323
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 109
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2180
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 242
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 323
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 109
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2180
Składniki
Buraki ugotować w łupinach. Ugotowane i ostudzone buraki poobierać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę poobierać i pokroić w drobną kostkę.
Wodę zagotować. Do gotującej się wody dodać ocet, sól i cukier. Kiedy cukier się rozpuści wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i gotować ok. 10 minut.
Do gotującej się zalewy z cebulą wrzucić potarte buraczki i gotować kolejne 10 minut, często mieszają, aby się nie przypaliło.
Tak przygotowane buraczki włożyć do słoików, dość ciasno. Mocno zakręcić i pasteryzować ok. 15 minut. Po pasteryzacji ułożyć słoiki do góry dnem na ściereczce i pozostawić do ostygnięcia. Z podanych proporcji wychodzi 4 litrowe słoiki. SMACZNEGO!