Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne, gotowane pierogi w wersji wegetariańskiej.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 192
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 68
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 229
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 358
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 192
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 68
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 229
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 358
Składniki
Przygotowanie farszu: - drobno pokrojoną cebulę podsmażamy na oleju, - soczewicę gotujemy w dwóch szklankach wody, gdy odparuje łączymy ją z piure ziemniaczanym, cebulą i przyprawami, - wszystko dokładnie mieszamy,
Przygotowanie ciasta: - składniki ciasta mieszamy ze sobą dodając obgotowane i posiekane liście szpinaku, - ciasto zagniatamy i rozwałkowujemy, - w cieście wycinamy krążki, na każdym z nich układamy farsz i zlepiamy pierogi ( technika dowolna ) - gotujemy w lekko osolonej wodzie na małym ogniu aż do wypłynięcia na powierzchnię, - podajemy ciepłe z dodatkiem pokrojonych pomidorów oraz sokiem z cytryny