Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane ziemniaczki są najlepsze.
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 145
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 237
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 145
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 237
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki umyć i upiec w łupinach w temperaturze 200 stopni przez 60 minut. Następnie obrać, ściąć z każdego ziemniaka wieczko, wydrążyć miąższ i utrzeć z masłem, dodać jajko, śmietanę, przyprawić do smaku i wymieszać na gładką masę. Przygotowanym farszem wypełnić ponownie ziemniaki, posypać serem, przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec złociście w temperaturze 200 stopni przez 15-20 minut.