Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki sposób na smacznego kurczaka z dekoracyjną złocistą skórką
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 177
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 177
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Składniki
Na suchą patelnię wlać ząbki czosnku (przekrojone na 2-3 części), sos sojowy, Maggi i miód. Podgrzewać do rozpuszczenia składników.
Dodać (niczym nie przyprawione) ćwiartki z kurczaka. Smażyć pod przykryciem na średnim ogniu dość często obracając. W trakcie smażenia nie trzeba niczego dodawać ani dolewać. Pod koniec smażenia zdjąć przykrywkę i smażyć chwilę bez przykrycia.