Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i nie idzie w bioderka :) Idealny posiłek żeby zrobić miejsce w brzyszku na świąteczne pyszności, albo zrzucić nieco po świętach :)
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4424
Szybka i smaczna
Odsłon: 178
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 140
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 303
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 451
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4424
Szybka i smaczna
Odsłon: 178
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 140
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 303
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 451
Składniki
Suszone grzyby gotujemy w rondelku razem z bulionem warzywnym. Cebulę kroimy w cieniutkie paseczki, a pieczarki w plasterki. Część pieczarek i cebuli odkładamy do miseczki. Resztę "smażymy" na patelni teflonowej (nie nalewamy oleju tylko 3 łyżki wody) razem z niewielką ilością czosnku drobno posiekanego. Solimy i pieprzymy do smaku. "Podsmażone" pieczarki, cebulkę i czosnek wrzucamy do rondelka. Wszystko podgotowujemy. Dodajemy jogurt naturalny i odparowujemy trochę wody żeby sos zgęstniał. Przyprawiamy.
Piersi z kurczaka mocno rozbijamy, zwłaszcza na brzegach. Solimy, pieprzymy i przyprawiamy gałką muszkatołową. Nacieramy posiekanym czosnkiem od wewnątrz. Układamy piórka cebuli, pokrojone w paseczki korniczony i plasterki pieczarek. Zawijamy zraziki. Solimy i pieprzymy na wierzchu. Obsmażamy na teflonowej patelni bez tłuszczu.
Na dnie naczynia żaroodpornego układamy resztkę cebuli i korniszonów. Na to kładziemy zraziki i polewamy sosem. Zapiekamy w piekarniku w temp. 200 stopni. Pieczemy aż wszystko zacznie bulgotać.
Możemy podawać z fasolką szparagową gotowaną na parze.