Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrazy z żółtym serem i papryką są doskonałe na niedzielny obiad.
Nikt nigdy nie powiedział, że solanka powinna składać się z wody, czosnku, zi...
Odsłon: 52
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 750
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41948
Nikt nigdy nie powiedział, że solanka powinna składać się z wody, czosnku, zi...
Odsłon: 52
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 750
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41948
Składniki
Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem tak, aby nie rozerwać kotletów.
Rozbite kawałki mięsa posypać solą i pieprzem, a następnie posmarować musztardą.
Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać nim nasze kotlety, a na niego położyć po plasterku papryki na każdego.
Zwinąć mięso w roladki i obtoczyć w mące. Usmażyć na patelni.
(Jeśli chcemy możemy zrobić sos podsmażając cebulkę i włożyć nasze roladki oraz zalać wodą. Pogotować klika minut przyprawić solą i pieprzem ewentualnie dodać vegety, zatrzepać. Najlepiej podawać z ziemniakami lub kaszą.)