Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis bardzo tradycyjny - roladki wołowe czyli zrazy z boczkiem i ogórkiem
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3333
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1182
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3333
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1182
Składniki
Doprawiamy jeszcze solą, pieprzem i papryką i obtaczamy w mące. Obsmażamy na gorącym tłuszczu z każdej strony.. Przekładamy zrazy do garnka. Na patelni z pozostałym tłuszczem podsmażamy pokrojoną cebulę. Przekładamy ją do zrazów i podlewamy bulionem. Wrzucamy kilka ziaren ziela angielskiego i liści laurowych. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości - około godzinę. Powstały sos możemy podbić niewielką ilością mąki i śmietany. Pyszne zrazy gotowe :)