Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny pomysł na rozgrzewający obiad. Bardzo syta. Zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienie
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 264
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1187
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 25
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 264
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1187
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Składniki
Smalec roztapiam w garnku z grubym dnem. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Podsmażam na tłuszczu. Sparzone pomidory obieram ze skórki. Kroję w kostkę. Paprykę kroję w cienkie paseczki. Pokrojone warzywa dodaję do cebuli. Dusze do miękkości. Dodaję pokrojoną w plastry kiełbasę i boczek pokrojony w kostkę. Z dwóch litrów wody odlewam szklankę. Wlewam do warzyw. Duszę pod przykryciem przez ok. 10 minut. Obrane ze skórki ziemniaki kroję w kostkę. Dolewam resztę wody. Wlewam przecier pomidorowy. Dokładam liście i ziele angielskie. Wkładam ziemniaki. Gotuję zupę do czasu aż ziemniaki staną się miękkie. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.