Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna o niepowtarzalnym smaku.
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 171
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 24
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 171
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 24
Składniki
Grzybki namoczyc, pokroic.
Ogony pozbawic tłuszczu, podzielic na porcje, ugotowac z solą, pieprzem, zielem i listkiem laurowym. Dodac grzybki. Gdy mięso jest już miękkie, wyjąc z wywaru, obrac z kości, pokroic w kawałki.
Cebulę pokroic w małe piórka, marchew w plasterki, seler można zetrzec na grubej tarce lub pokroic w słupki. Usmażyc na maśle.
Do wywaru dodac mięso i usmażone warzywa. Zaprawic koncentratem pomidorowym (ewentualnie zasmażką). Doprawic do smaku solą i papryką. Podawac z makaronem lub grzankami, posypane natką pietruszki. Smacznego.